My Project 1 1

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MYO ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Dış Ticarete Yön Verenler Derneği (DIŞYÖNDER) yetkilileri gençler için tasarladıkları “Genç Dış Ticaretçiler Yetişiyor” projesi kapsamında Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO’da Dış Ticaret bölümü öğrencileriyle 04.10.2022 tarihinde bir araya geldi.

Gerçekleştirilen Konferansta DIŞYÖNDER Genel Sekreteri Murat Can GÜZELLER Kariyer Planlaması, Teksan Jeneratör Dış Ticaret Uzmanı Burcu BALCI Dış Ticaret uzmanlığı, Teksan Jeneratör Dış Ticaret Müdürü ve Gümrük Müşaviri Güler BAŞARAN Gümrük Müşavirliği mesleği hakkında bilgiler verdiler.

Konferans esnasında sorulan sorulara doğru cevap veren öğrencilere çeşitli hediyeler ve aylık burs verilerek motivasyonlarının artması sağlandı. Ayrıca konferansa katılım sağlayan her öğrenci özgeçmişlerine eklemeleri için Katılım Belgesi verildi.

Sektör ile üniversite öğrencilerinin bir araya geldiği, soru cevap şeklinde ilerleyen programda öğrencilerin merak ettikleri sorulara cevap bulmalarını ve sektöre adapte olmaları sağlandı. DIŞYÖNDER’in öncülük ettiği ve öğrencilere mentorluk sağlayan bu programın diğer sektör yöneticileri tarafından örnek olması ve sürekliliğinin korunması gerekmektedir.

DIŞYÖNDER ve öğrenciler arasında bağlantıyı kuran öğrenci odaklı hareket eden Dış Ticaret Bölüm Başkanı Prof. Dr.Faik ÇELİK konuşmacılara Plaket takdim ederek teşekkürlerini iletti.